Sivas İl Koordinatörlüğü

Sivas İl Koordinatörlüğü 1.Başvuru dönemi hakkında bilgilendirme duyurusu..


  
TKDK SİVAS TÜRKİYEDE EN FAZLA PROJE ALAN İLLER ARASINDA YER ALMIŞTIR.
 
 
TKDK Sivas İl Koordinatörlüğü:17.03.2016
           
           Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sivas İl Koordinatörlüğü IPARD 2 Programı kapsamında 18 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen Birinci Başvuru Çağrı ilanı döneminde 90 proje kabulü yaparak TKDK illeri arasında en üst sıralarda yerini almıştır.
           Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından 18 Aralık 2015 tarihinde ilan edilen ve 11 Mart 2016 tarihinde son başvuru kabulü yapılan IPARD 2 Programı birinci başvuru çağrı dönemi ile,‘’Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’’(Büyükbaş, Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Kanatlı Eti Üretimi, Yumurta Tavukçuluğu) tedbiri kapsamında Sivas İl Koordinatörlüğü tarafından toplam yatırım tutarı 198.418.807 milyon TL olan doksan projenin kabulü yapılmıştır. Başvuru kabulü yapılan projeler; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler (Süt İnekçiliği) 41 adet, Et Üreten Tarımsal İşletmeler (Besicilik) 48 adet ve Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler (Kaz Yetiştiriciliği) 1 adet olarak gerçekleşmiştir.
             Birinci Başvuru Çağrı döneminde Sivas İl Koordinatörlüğü toplam yatırım tutarı 198.418.807 TL, toplam hibe tutarı 133.828.790 TL olan  90  adet projenin  kabulünü gerçekleştirmiştir.  Ülke genelinde 42 ilde uygulaması yapılan IPARD 2 Programı kapsamında, Sivas İl Koordinatörlüğü, Süt üreten tarımsal işletmelere yapılan proje kabullerinde 41 proje kabulü yaparak dördüncü, Et üreten tarımsal işletmelere yapılan proje başvuru kabullerinde ise 48 proje kabulü yaparak ülke genelinde beşinci sırada yer almıştır.
             11 Mart 2016 Cuma günü ‘’Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’’101 tedbiri başvuruları sona ermesine rağmen; Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar 103 (et-süt işleme kırmızı ve beyaz et için kesimhane kurulumu, meyve sebze için soğuk hava depolarının kurulması, su ürünleri işleme) , tedbiri kapsamında proje kabulleri İl Koordinatörlüğünde devam etmektedir. 103 tedbiri için son başvuru tarihi kurumumuz tarafından 8 Nisan  2016 olarak belirlenmiştir. Ayrıca Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme 302 (Arıcılık,  Tıbbı Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Kırsal Turizm, Yenilenebilir Enerji, Zanaatkârlık ve Yerel Ürün İşletmeleri) tedbiri kapsamında başvuru yapacaklar için başvuru kabulleri 28 Mart’ta başlayacak 22 Nisan Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir.
          Destek verilen projeler hakkında bilgi almak ve proje başvurusu yapmak isteyenler, Mevlana Mah. Yahya Yerlikaya Sok No 17/Sivas adresinde yer alan İl Koordinatörlüğü Yardım masamızdan ve 0346-222-04-21 numaralı telefondan desteklerimiz ile ilgili ayrıntılı bilgi alabileceklerdir.